Известие

Collapse
No announcement yet.

сегменти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нормалната компресия е 10:1. При всичко нормално повече не може да се вдигне защото започват да изпускат сегментите. Но когато вътре в цилиндъра попадне масло, компресията се вдига над нормалното, защото маслото служи като допълнителен уплътнител вече. Ако клапаните са наред (защото маслото уплътнява и малки пролуки в тях) сегментите са за смяна. НО, трябва да се провери износването на цилиндрите - дали не са придобили сферична форма. Тогава смяната на сегменти помага само за малко и след това наново
    (От опит)
    Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Първоначално публикувано от ALFA33S16V
      Нормалната компресия е 10:1. При всичко нормално повече не може да се вдигне защото започват да изпускат сегментите. Но когато вътре в цилиндъра попадне масло, компресията се вдига над нормалното, защото маслото служи като допълнителен уплътнител вече. Ако клапаните са наред (защото маслото уплътнява и малки пролуки в тях) сегментите са за смяна. НО, трябва да се провери износването на цилиндрите - дали не са придобили сферична форма. Тогава смяната на сегменти помага само за малко и след това наново
      (От опит)
      Колега слушам само от колегите какви компетентни мнения даваш по въпроси дет хич не са ти ясни Ма тука и в тая тема гледам се обади неподготвен КОМПРЕСИЯ и СТЕПЕН НА СГЪСТЯВАНЕ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА От тук нататък каквото и да си писал поста ти е безмислен защото човек не правещ разлика от тези две неща трябва да седне и да прочете всички книги за ДВГ (Двигатели с Вътрешно Горене) и тогава да пише и да дава акъл у форума, особено да казва "от опит" Явно опит без знания никакви

На сичкото отгоре аКО БЕШЕ ПРОЧЕЛ ТЕМАТА преди да спамиш щеше да видиш че тази забележка бате ти Вирусо вече я прави един път, така че явно си спамиш и без да четеш
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Comment

ма защо се опитвате да разберете непонятни вам неща и колко глупости се изговориха па на пи4а с проблема земи брато си смени маистора тои два пъти една и съща компресия не ти измери ако трябва и тои да ти прави мотора моите съболезнования

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
            (От опит)
            Колега слушам само от колегите какви компетентни мнения даваш по въпроси дет хич не са ти ясни Ма тука и в тая тема гледам се обади неподготвен КОМПРЕСИЯ и СТЕПЕН НА СГЪСТЯВАНЕ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА От тук нататък каквото и да си писал поста ти е безмислен защото човек не правещ разлика от тези две неща трябва да седне и да прочете всички книги за ДВГ (Двигатели с Вътрешно Горене) и тогава да пише и да дава акъл у форума, особено да казва "от опит" Явно опит без знания никакви

На сичкото отгоре аКО БЕШЕ ПРОЧЕЛ ТЕМАТА преди да спамиш щеше да видиш че тази забележка бате ти Вирусо вече я прави един път, така че явно си спамиш и без да четеш
            Извинявай Майсторе. Сбъркал съм една дума - вместо степен на сгъстяване съм написал компресия. Но останалото е вярно за компресията де
            Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

/офф
              НО, трябва да се провери износването на цилиндрите - дали не са придобили сферична форма.
              А това изобщо можеш ли да си го представиш .

Просто отбелязвам, нищо лично.

/офф
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Извинявай Майсторе. Сбъркал съм една дума - вместо степен на сгъстяване съм написал компресия. Но останалото е вярно за компресията де
                ООО от майстор съм много далече ма поне чета и се рова по колите и не говоря глупости на изуст А това че си сбъркал една дума не е хич добре за майстор представяш ли си да сбъркаш така като правиш некоя кола - горкият човечец
                sigpic
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
                  /офф
                  НО, трябва да се провери износването на цилиндрите - дали не са придобили сферична форма.
                  А това изобщо можеш ли да си го представиш .

Просто отбелязвам, нищо лично.

/офф
                  ГРЕШКААААААА! МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!!!
                  Имам впредвид елипсовидна.
                  Дължа ти една хубава бира!
                  Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                    ООО от майстор съм много далече ма поне чета и се рова по колите и не говоря глупости на изуст А това че си сбъркал една дума не е хич добре за майстор представяш ли си да сбъркаш така като правиш некоя кола - горкият човечец
                    ЕЕЕЕ, понякой път като пишеш и те разсейва нещо странично и хубаво стават и грешки. Но като работя - грешки не допускам. Поддържам апаратури някои от които струват стотици хиляди левове и ....
                    Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Зна4и,още един път ше се намеся в дебата за цилиндрите.Мери се в горната,средната и долната 4аст на цилиндъра.Замерването става с микр.вътромер,като се мери в надлъжно и напре4но направление спрямо оста на мотора.Ако разликата е пове4е от 0.1 мм(една десета)-или набиване на нови гилзи,или хонинговане до подходящия ремонтен размер.Ако не са 4ак толко зле цилиндрире откъм износване,но няма хонингови следи по тях и са гладки,препоръ4ително е с шкурка около 330-350 да се направи на ръка хонинг под 45-60 градуса,за да приработят сегментите по-добре.Надявам се да има сегменти на Дружба -Разград и за другите мотори,не само за VM,по-ка4ествени са от другите на пазара! Цената е около 60лв.
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                        Зна4и,още един път ше се намеся в дебата за цилиндрите.Мери се в горната,средната и долната 4аст на цилиндъра.Замерването става с микр.вътромер,като се мери в надлъжно и напре4но направление спрямо оста на мотора.Ако разликата е пове4е от 0.1 мм(една десета)-или набиване на нови гилзи,или хонинговане до подходящия ремонтен размер.Ако не са 4ак толко зле цилиндрире откъм износване,но няма хонингови следи по тях и са гладки,препоръ4ително е с шкурка около 330-350 да се направи на ръка хонинг под 45-60 градуса,за да приработят сегментите по-добре.Надявам се да има сегменти на Дружба -Разград и за другите мотори,не само за VM,по-ка4ествени са от другите на пазара! Цената е около 60лв.
                        Съгласен - само две забележки - При различните мотори допуските за износване са различни И тва с шкурката - ако си има добър хонинг по-добре да не се пипа с шкурката, а ако няма добър хонинг по-добре да се направи хонинг
                        sigpic

Comment

Приемам забележките за допуските,то е нормално за различните типове мотори да са различни.А относно хонинга,много ясно-ако има хонинга най-добре цилиндъра да не се пипа Горе долу правилно си ме разбрал,Бобо
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Малеее
                            Вие му разглобихте, шлайфахте и ремонтирахте целият мотор на момчето

Евала на Бобо и Вируса, че вкараха малко яснота по въпроса

Моля колегите, без да се обижда никой, да не пишат глупости (макар и от объркване) защото съм се смял
                            15 мин. докато четях някои мнения "...маслото уплътнява клапаните...", "...сферична форма на цилиндъра..." и в този ред на мисли Ако не знаете нещо, по-добре не пишете - като мен Аз когато не съм сигурен на 100% не се обаждам, за да не разсмивам другите без повод
                            sigpic

Comment

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                                Малеее
                                Вие му разглобихте, шлайфахте и ремонтирахте целият мотор на момчето

Евала на Бобо и Вируса, че вкараха малко яснота по въпроса

Моля колегите, без да се обижда никой, да не пишат глупости (макар и от объркване) защото съм се смял
                                15 мин. докато четях някои мнения "...маслото уплътнява клапаните...", "...сферична форма на цилиндъра..." и в този ред на мисли Ако не знаете нещо, по-добре не пишете - като мен Аз когато не съм сигурен на 100% не се обаждам, за да не разсмивам другите без повод
                                Сложи един комресомер на развален цилиндър (с по възможност крив клапан), измери му компресията, след това му капни малко масло, виж резултата и се СМЕЙ. А за другото съм казал извинявай и съм се поправил, смешко.

ОЩЕ ЕДНО ПОДОБНО ИЗКАЗВАНЕ И ПОЛУЧАВАШ БАН!!!
                                Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Working...
                                X